Werken in de technologie

Van Gemert Installatiegroep

Jack Brienen

 

In de rubriek 'technici vertellen' spreken we technici in het werkveld die een interessante werkplek bieden voor technisch talent. Wat houdt het bedrijf precies in en waar is men regelmatig naar op zoek? Deze keer een vraaggesprek met Jack Brienen van Van Gemert Installatietechniek uit Overloon.

Wat doet uw bedrijf precies?
Wij zijn een installateur, zowel op werktuigkundig (loodgieter) als elektrotechnisch gebied. Wij werken voor bedrijven, woningcorporaties, agrarische ondernemers, overheidsinstanties en particulieren. Daarbij ontzorgen wij de klant door het adviseren, realiseren en beheren van installaties volledig voor onze rekening te nemen. Denk daarbij aan verwarming, ventilatie, sanitair en elektra. Wij zijn dé partner voor het besparen op energiekosten en 24/7 bereikbaar bij storingen aan de installaties.

Wat is uw functie binnen het bedrijf?
Ik heb diverse functies binnen het bedrijf. Ik ben teamleider van de teams Service & Onderhoud, administratie, magazijn en winkel. Ik ben ook Management Team lid. Daarnaast ben ik de personeelsmanager. Alles wat te maken heeft met personeel ben ik bij betrokken. Denk daarbij aan de werving van nieuwe collega’s, interne opleidingen, etc. Tevens coördineer ik interne verbetertrajecten die moeten leiden tot meer efficiëntie en fijner werken voor alle medewerkers.

Waar onderscheid van Gemert zich in t.o.v. collega installateurs?
Wij voeren zowel werktuigkundige als elektrotechnische projecten uit. Dat is uniek in onze regio, meestal is het W of E, niet beide. Dat betekent dat de klant met maar één contactpersoon van doen heeft. Daarnaast hebben wij veel diversiteit in onze projecten: een leerling kan werken in renovatie van woningen voor de woningstichting, maar kan ook in grote agrarische stallen zijn werk doen. En de volgend dag bezig zijn met de bouw van een nieuw pand voor een bedrijf in de regio. Ook hebben wij een grote service en onderhoudsafdeling. Deze monteurs lossen allerlei problemen bij installaties op of zorgen juist dat installaties probleemloos blijven draaien door goed onderhoud uit te voeren. Als laatste, maar niet minder belangrijk, onderscheiden wij ons doordat we al veel ervaring en kennis hebben van het verduurzamen van gebouwen. Warmtepompen en zonnepanelen plaatsen wij al jaren. Een leerling die graag deze technieken onder de knie wil krijgen, is bij ons aan het juiste adres.

Hoe is de sfeer binnen het bedrijf?
Waarschijnlijk zal elk bedrijf zeggen dat de sfeer goed is. Dat is bij ons niet anders. Dit merk je aan de grote opkomst als we een feestje hebben (gemiddeld 5 keer per jaar komen we samen) en dat we vaak jubilarissen hebben die 12,5 of 25 jaar bij ons werken. We hebben een mooie mix van jonge en oudere werknemers die gezellig en respectvol met elkaar om gaan.  We helpen elkaar en we staan voor elkaar klaar. De meeste medewerkers zeggen wel wat ze vinden, ze draaien er niet omheen. Alles met de nodige humor.

Naar welk soort mensen zijn jullie regelmatig op zoek?
Naar mensen die goede kennis van werktuigkundige- en of elektrotechnische installaties hebben. Dat kan door opleiding, maar ook door praktijkervaring zijn opgedaan. Daarbij moeten ze passen binnen het bedrijf: hard werken, maar met plezier. Deel uit willen maken van een hecht team en bereid om te blijven leren om nieuwe technieken te leren kennen en eigen te maken. We vinden het wel belangrijk dat als medewerkers zelf een probleem constateren, ze ook zelf met oplossingen komen.

Hoe zien jullie de toekomst in de techniek?
Wij denken dat duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat gebouwen energieneutraal zijn de toekomst hebben. Wij houden alle technologische innovaties goed in de gaten en investeren ook in het opleiden van medewerkers in deze technieken. De laatste tijd wordt steeds duidelijker dat de installatiebranche voor een grote opgave staat, maar wij zijn er al jaren mee bezig om o.a. warmtepompen te installeren. Ter illustratie: de eerste warmtepomp die wij hebben geplaatst, draait al ruim 15 jaar, de eerste zonnepanelen zelfs al meer dan 20 jaar.


Bekijk meer bedrijven in de kijker
foto
Naam

Van Gemert Installatiegroep

Locatie

Overloon

Contact gegevens

Oploseweg 12B

5825 HN Overloon

www.vangemertbv.nl