Werken in de technologie

Van Lier Installatietechniek

Jean-Pierre van Lier

 

In de rubriek 'technici vertellen' spreken we technici in het werkveld die een interessante werkplek bieden voor technisch talent. Wat houdt het bedrijf precies in en waar is men regelmatig naar op zoek? We spraken Jean-Pierre van Lier van Van Lier Installatietechniek uit Maasbracht.

Wat doet uw bedrijf precies?
Van Lier Installatietechniek is dé specialist op het gebied van sanitair, ventilatie, installatie van gas, water, verwarming & aircosystemen, service en preventief onderhoud, duurzame energiesystemen (zonneboilers, zonnepanelen en warmtepompen) en oliebranders in zowel de scheepvaart, woning- en utiliteitsbouw. Voordeel van van Lier Installatietechniek is de combinatie van deze diensten zodat bij een verbouwing of nieuwbouw alle installatietechnieken in één hand wordt gehouden, vanaf advies en ontwerpfase tot aan uitvoering, oplevering en onderhoud.
 
Welke functie heeft u?
Ik ben eigenaar van dit bedrijf
 
Waar onderscheidt van Lier zich ten opzichte van de rest?
Bij ons doen we alles, alle diensten in één hand, zodat onze klanten te maken hebben met één persoon die de regie voert over het hele bouwproces. Daarnaast zijn we sterk in de installatietechniek in de scheepvaart.
Wij zijn een kleine organisatie met korte lijnen, flexibel, goede service, goede sfeer en een heel leuk jong team.
 
Welke soort mensen zoeken jullie?
De installatietechniek is booming bussiness en daarin zoeken we regelmatig goede vakmensen in de montage en service. Het liefste hebben we allrounders die zowel de elektrotechniek als de installatietechniek beheersen, maar we snappen ook dat die moeilijk te vinden zijn. Daarnaast werken wij ook met duurzame technieken, dus mensen met een F-gassen certificaat kunnen ook bij ons terecht.
 
Hoe ziet de toekomst er uit?
De branche verandert de komende jaren sterk, de vraag naar duurzame technieken gaat een enorme vlucht nemen. Daarnaast wordt de vraag van de klanten anders, ze willen een fijn binnenklimaat hebben en zijn minder geïnteresseerd in welke machines daar voor nodig zijn. Die nieuwe vraag zal van de installateur ook meer kennis verwachten. Kortom, er liggen veel kansen in de installatietechniek. Bij Van Lier verwachten we nog een kleine groei (eigen keuze) te realiseren.


Bekijk meer bedrijven in de kijker
foto
Naam

Van Lier Installatietechniek

Locatie

Maasbracht

Contact gegevens

Haverkamp 5

6051 AC Maasbracht

www.vanlieritm.nl