Leren in de technologie
Ga jij het maken?

Check het
verhaal van

Stan Wolters (29)
CIVIL

Ga jij het maken?

Leren in de technologie

Ben je student op het mbo- of hbo-onderwijs en zoek je een leerzame stage in de technische sector? Dan ben je bij 123Technologie aan het juiste adres. Ook vind je hier meer informatie over verschillende opleidingen en de scholen waar je jouw droomopleiding kunt volgen.

Opleiding in de kijker

Iedere maand zetten wij een opleiding in the spotlight! Weet je al welke opleiding het best bij jou past? Natuurlijk kun je bij 123Technologie ook zoeken naar een hele specifieke opleiding.

Technicus Engineering

Monteur Elektrotechnische installaties

Technicus service en onderhoud


Zoek zelf een opleiding

Meest recente stageplekken

Ben je op zoek naar een leuke én leerzame stageplek?
123Technologie biedt een overzicht met alle beschikbare stageplekken in Noord- en Midden-Limburg. Kies een stageplek die bij jou past, waar je je kunt ontwikkelen op professioneel én persoonlijk vlak.


Bekijk de stageplekken
Student vertelt

Studenten vertellen

Benieuwd naar de ervaringen van onze scholieren, studenten én omscholers? Lees hier hun verhalen en laat je inspireren! De toekomst is technologie.

Bekijk het verhaal van Benny Vaassen (16 jaar)

De laatste nieuwtjes in de technologie

First Nieuws block
13-02-2020

Onderwijsontwikkeling in het bedrijfsleven een geslaagd project dat smaakt naar meer!

Negen mbo’ers van Gilde Opleidingen Venlo presenteerden de uitwerking van hun leeropdracht die ze bij Inther Group in vier maanden tijd hebben gerealiseerd. Dit is het gevolg van een unieke samenwerking tussen Inther en CIV, het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Maak- en Smartindustrie. Het doel van deze samenwerking is: gerichter geschoolde medewerkers met meer kennis van de laatste technologieën, passend bij de vraag vanuit het bedrijfsleven.


Lees meer
First Nieuws block
12-12-2019

Unieke samenwerking Inther Group en CIV Maak | Smart Industrie

Sinds september 2019 trekken Inther Group en het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Maak- en Smart Industrie gezamenlijk op om de krachten van het onderwijs en het bedrijfsleven te bundelen. “Zo vindt er een wisselwerking plaats en brengen we bedrijven en opleidingen dichter bij elkaar”, aldus Sven Koethe, HR Manager van Inther.


Lees meer
First Nieuws block
08-11-2019

Dutch IoT Challenge 2019-2020

Internet of Things (IoT) is een belangrijke en veelbelovende ontwikkeling voor onze toekomstige maatschappij en bijbehorende economie. IoT staat voor het (tijdelijk) verbinden van apparaten met het internet om gegevens te kunnen uitwisselen (metingen, analyses, detecties) zonder menselijke tussenkomst. Voorbeelden hiervan zijn slimme thermometers, koelkasten, sportkleding met sensoren, etc. Eind 2020 zijn wereldwijd ruim 20 miljard apparaten die met elkaar communiceren -van klein tot groot- aangesloten op het internet. Die ontwikkelingen gaan in een rap tempo, zowel op het gebied van hardware als software. Daardoor ontstaan er veel waardevolle kansen en mogelijkheden om te innoveren.


Lees meer

Feiten en cijfers

20.787
Fact number 1

Arbeidsplaatsen gebouwde omgeving

29.526
Fact number 1

Arbeidsplaatsen maakindustrie

20.399
Fact number 1

Arbeidsplaatsen overige industrie

19 %
Fact number 1

Leerlingen VMBO kiest voor techniek

29 %
Fact number 1

Leerlingen MBO kiest voor techniek

1.315
Fact number 1

Leerlingen VMBO techniek

1.894
Fact number 1

Studenten MBO techniek

1.286
Fact number 1

Studenten HBO techniek

2.300
Fact number 1

Vacatures techniek

82 %
Fact number 1

Mannen in de techniek

18 %
Fact number 1

Vrouwen in de techniek