Werken in de technologie

11-12-2018

Ontdek techniek via de presentatie BètaMentality

Wist je dat maar liefst 87% van de jongeren is te interesseren voor een loopbaan in de techniek? Jongeren kijken op verschillende manieren naar techniek, dé techniekjongere bestaat niet.


Het BètaMentality-model onderscheidt daarom vier types. De Concrete Bètatechnici zijn de echte sleutelaars die van hun hobby hun beroep willen maken. Carrière Bèta’s zijn jongeren die affiniteit hebben met bèta en techniek vanwege de status en carrièremogelijkheden. Mensgerichte Generalisten laten zich drijven door mens- en maatschappij-gerelateerde kwesties, zoals gezondheid en de klimaatproblematiek. Tot slot zijn er de Non Bèta’s, jongeren die bèta moeilijk en saai vinden maar die vaak ook een vertekend beeld van de bèta-wereld hebben. Met de BètaMentality-test kom je erachter welke types er in jouw klas zitten. Interessant? Vraag dan ook een kosteloze presentatie over BètaMentality aan!

Presentatie BètaMentality
Leer anders naar je leerlingen te kijken met de presentatie BètaMentality! Tijdens deze presentatie leer je de vier verschillende type techniekjongeren kennen en hun houding ten aanzien van techniek. Je leert ook hoe je deze jongeren op een passende manier enthousiasmeert voor een loopbaan in de techniek.

Aanvragen
Wil je een presentatie over BètaMentality op jouw locatie aanvragen? Dan kun je contact opnemen met Marijn van Dongen via m.vandongen@techniektalent.nu of via 06 – 2489 5320. ​Meer informatie vind je hier.

nieuwsfoto

Nieuwsarchief

Nieuws blokje  
Nieuws blokje  
Nieuws blokje