Leren in de technologie

Benny Vaassen (16 jaar)

Student Entree opleiding Assistent installatie-/constructietechniek (niveau 1)

 

Benny Vaassen is 16 jaar en doet momenteel de Entree opleiding Assistent installatie- en constructietechniek (niveau 1) aan Gilde Opleidingen. Tijdens zijn opleiding loopt hij stage bij van Lier Installatietechniek via IW Zuid-Oost. Wij stelden Benny een paar interessante vragen.

Waarom deze opleiding?
Helaas heb ik, door allerlei omstandigheden, mijn VMBO niet afgemaakt en dan moet je met de entree opleiding op niveau 1 beginnen. Ik wist wel dat ik met mijn handen wilde gaan werken en niet de hele dag in de schoolbanken wilde zitten. Via mijn school ben ik in contact gekomen met van Lier Installatietechniek omdat ik daar een BBL opleiding wilde volgen. Die hebben mij doorverwezen naar IW Zuid-Oost, omdat alle leerlingen van van Lier daar opgeleid worden.

Wat hoop je te leren?
Nu ben ik hulpmonteur, ik mag nog niet zoveel omdat ik nog niet zo lang deze opleiding volg, maar ik leer wel heel veel. Als ik straks klaar ben met leren dan hoop ik dat ik zelfstandig in de installatietechniek werkzaam kan zijn en mooi klussen kan maken. Op dit moment is het diploma voor mij het belangrijkste, ik hoop dat ik daarna nog meer diploma’s mag gaan halen bij het leerbedrijf waar ik nu werk, ik wil een zo hoog mogelijk niveau gaan behalen.

Wat spreekt jou zo aan?
Het is erg leuk in de installatietechniek. Wat ik het fijnste vind is dat, als we klaar zijn met een werk, de klanten tevreden en geholpen zijn. Als de klanten blij zijn dan ben ik dat ook. Als het in de toekomst nodig is dan hoop ik mijn ouders ook te helpen zodat ze zolang mogelijk in hetzelfde huis kunnen blijven wonen.

Zou jij iemand een opleiding in de techniek adviseren, en waarom?
Techniek is het mooiste wat er is, overal zit techniek en als je daar je opleiding in hebt gehad kun je overals terecht.

Hoe zie jij de toekomst van de techniek?
Dat vind ik een moeilijke vraag, ik ben pas 16 en moet nog veel leren. Ik focus me nu op de basis van de installatietechniek en hoop dan dat ik met de techniek mag meegroeien.


Bekijk meer verhalen
foto